VITAL AGING SPECIALIST / HUIDSPECIALIST

Permanent Ontharen (Laser) / Annemarie van Heezick

Ontharen

 

Bij veel mensen, zowel de man als de vrouw, is ongewenste haargroei een bekend probleem. Er zijn verschillende indicaties voor permanent ontharen:

 

  • Hirsutisme
  • Hypertrichose
  • Follikelitis
  • Ongewenst haar na huidtransplantatie
  • Cosmetisch ontharen

Behandelmethode

 

De methode die gebruikt wordt voor het ontharen is sterk afhankelijk van het type haar en huid. Het pigment van het haarzakje absorbeert het licht van de laser. Het haarzakje wordt sterk verhit en zodoende vernietigd. Het haartje kan zo niet meer terug groeien. Alleen haren die zich in de actieve groeifase bevinden, kunnen effectief worden verwijderd. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Ieder huidtype van licht tot negroïde, met bruine/zwarte haren kan bij ons worden behandeld.

Moeilijker te behandelen is overbeharing op de rug. Er zijn veel behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Wegens het tekort aan pigment, kunnen rode, grijze en blonde haren niet behandeld worden.

 

 Behandeling

 

Tijdens het intakegesprek zullen wij u informeren over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen.

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.

De behandeling kan worden uitgevoerd op verschillende lichaamsgebieden. Het uiteindelijke resultaat biedt dat de haren met 80 tot 90% zijn verminderd.

 

M22 Modulair IPL en laser systeem

De Lumenis M22 is een modulair systeem bestaande uit drie verschillende componenten. Het is standaard uitgevoerd met een IPL-module en indien gewenst kunt u op dit op een later moment uitbreiden met een Nd:YAG-module en een fractionele Erbium:Glass module, de ResurFX. Hij is leverbaar in verschillende variaties, waarbij de IPL altijd het basisstation vormt. De ResurFX is eind 2013 uitgekomen en is een doorbraak als het gaat om niet-ablatieve fractionele behandelingen. Door zijn geavanceerde scanner en contactkoeling is het mogelijk om zeer hoge energie in de vorm van micropulsen de huid in te schieten. De koeling zorgt ervoor dat de behandeling aangenaam blijft. Door de scanner kun je elke micropuls zijn volledige energie meegeven, dit in tegenstelling tot de vroegere systemen die met gaatjes of gaas werken.https://www.youtube.com/watch?v=FlFy6Mh8Ixk

LightSheer Desire 805nm

Met de nieuwe LS Desire kunt u ontharen met drie verschillende handstukken. De keuze is aan u:

  • Het bekende ET handstuk met chill-tip (9 x 9mm).
  • Het bekende HS (High Speed) handstuk, vacuüm ondersteund (22 x 35mm).
  • Het nieuwe XC handstuk met chill-tip (12 x 12mm), speciaal voor de donkere huid.

De combinatie van de drie handstukken maakt een zeer snelle en pijnloze haarreductie mogelijk van alle kleine en grote oppervlaktes en ontharen op donkere huid.

.https://www.youtube.com/watch?v=DHGyg2uE_3A&feature=youtu.be    

Comments are closed.